Register    Enter


Що таке UGC контент та чим він корисний бізнесу

 

Відомо, що клієнти віддають перевагу брендам, яким вони довіряють. Ось чому створення належного рівня довіри є критично важливим аспектом будь-яких маркетингових зусиль. Користувацький відеоконтент може допомогти вашому бізнесу в цьому.

 

 

Що таке користувацький UGC контент

 

Користувацький UGC контент (User-generated content) - це автентичний контент, створений клієнтами та будь-ким, хто не пов'язаний з вашим брендом. Саме тому цьому виду контенту довіряють. Це контент, який надходить від людей, що мали досвід використання вашого продукту, але не мають прямих стосунків з вами. Таким чином, складається враження, що те, що вони говорять про ваш бренд, є правдою.

 

Оскільки споживачі сприймають користувацький контент як достовірний, він може впливати на рішення про покупку. Найпоширенішими формами користувацького контенту є письмові пости в соціальних мережах та відгуки клієнтів.

 

Але є ще одна форма, яку варто використовувати для максимізації маркетингових зусиль: відео. Відеоконтент для соцмереж має особливий вплив на формування позитивної думки щодо бренду, тому що кількість часу, яку люди проводять в соцмережах під час перегляду відео, постійно збільшується.

 

Чому важливий UGC контент

 

Зазвичай якісне відео викликає емоцію, тому більшість людей схильні ділитися відео більше, ніж будь-яким іншим типом контенту. Якщо поєднати це з впливом, який може мати користувацький контент, то отримаємо потужний маркетинговий інструмент. Відео з користувацького контенту можуть бути короткими або довгими. Короткометражні відео тривалістю менше десяти хвилин. До цієї категорії належать Instagram Stories та ролики, відео TikTok та Facebook Stories.

 

Довгоформатні відео тривають більше десяти хвилин. Прикладами є відео про товари, огляди товарів та відео з розпакуванням. Але слід зауважити, що довгоформатні відео мають значно менше глядацьке охоплення, так як формат соціальних мереж передбачає швидке «споживання» контенту.

 

Незалежно від того, короткометражні вони чи довгоформатні, зверніть увагу, що відео з користувацьким контентом не завжди повинні бути записами реальних ситуацій. Наприклад, це може бути анімований відеоконтент про те, що клієнтам подобається у вашому бренді.

 

Як забезпечити появу контенту, позитивного щодо вашого бренду

 

UGC контент може створюватись і поширюватись звичайним шляхом. Для цього необхідно регулярно вживати промо заходи, спрямовані на спонукання вашої аудиторії до активності. Такими заходами можуть бути акції з подарунками, конкурси або навіть челенджі.

 

Проте є і альтернативний, менш ресурсномісткій спосіб. Це створення якісного UGC контенту самостійно або із залученням окремого фахівця. Для цього використовують бібліотеки з готовими відео, за допомогою яких комбінується контент, що сприймається аудиторією саме як користувацький.

 

Такою бібліотекою є UGC Library від The Instapreneurs - це платформа, що пропонує трендові вертикальні відео різних тематик, придатні для створення контенту для таких платформ, як Stories, Reels, TikTok та рекламних креативів. Вона надає можливість отримати готовий контент, уникнувши витрат часу та бюджету на фізичні зйомки.

 

 

UGC Library – бібліотека відеоконтенту для просування в соцмережах

 

На платформі представлено широкий вибір контенту з різних тематик, що дозволяє обирати оптимальний варіант для будь-якого проєкту. Залучення топових креаторів гарантує якісний ліцензований контент, що відповідає естетиці вашої сторінки чи проєкту.

 

Основна перевага UGC Library полягає в економії часу та бюджету. Готовий контент доступний без необхідності проведення брифів, організації зйомок та залучення моделей. Відео мають зручний формат ідеально підходять для різних сфер бізнесу, від одягу та косметики до їжі та будівництва.

 

Підписка на платформу забезпечує постійний доступ до контенту, дозволяючи обирати відео відповідно до стилю та тематики вашого проєкту. Використання контенту з бібліотеки сприяє збільшенню конверсій, дозволяючи створювати ефективні рекламні кампанії.

 

На завершення

 

Користувацький UGC відеоконтент, може допомогти посилити вашу стратегію маркетингу візуального контенту. Він не просто збільшує залученість. Він також слугує соціальним доказом і допомагає побудувати довіру. Крім того, користувацькі відео-кампанії є економічно ефективними. За допомогою UGC Library від The Instapreneurs Ви можете створювати контент для маркетингових цілей, не витрачаючи багато коштів.